Перейти до основного вмісту

PRO.ACT Fest воєнного часу

 

PRO.ACT Fest – щорічний міжнародний театральний фестиваль, заснований в 2018 році в м. Київ. Єдиний український театральний івент, який спеціалізується на театральних виставах та майстер-класах англійською мовою.

 

За 4 роки існування PRO.ACT Fest приймав на своїх сценах вистави державних і незалежних театрів України, студентських театрів і дитячих театральних шкіл. Фестиваль відвідували учасники з Канади, США, Ізраїлю, Чехії, Польщі та інших країн світу.

 

PRO.ACT Fest відомий серед театральних діячів своїми англомовними акторськими майстернями та театральними лабораторіями, славиться своєю надзвичайно дружньою, привітною та яскравою атмосферою.


Тема PRO.ACT Fest у 2022 році – «Незламність». Тому що Україна – незламна.


Цього року фестиваль проходить у трьох форматах:

1) Міжнародна програма

Театри грають вистави на своїх майданчиках по всьому світу в рамках фестивалю. 

2) Онлайн-частина. 

В рамках фестивалю 16 театрів з усього світу показують вистави на відомій британській онлайн-платформі SceneSaver. Всі кошти, зібрані під час онлайн-показів платформа перераховує фестивалю.

3) Київська секція (дати: 20-21 серпня 2022 р.) 

В приміщенні Національного центру Леся Курбаса будуть показані вистави ProEnglish Theatre, спільний україно-румунський проект та акторські майстерні за участю міжнародних режисерів.


Партнери PRO.ACT Fest 2022:

WEST (World of English Speaking Theatres), Eventotron, SceneSaver (партнер онлайн-частини), ProEnglish Theatre, НСТДУ, центр Леся Курбаса, АУНТ та ін.

Програма київської платформи:


20.08 (СБ)
14:00 | Вистава "English Songs as Poetry" (майже stand up)

14:45 | Офіційне відкриття фестивалю
15:00-16:00 | Акторський тренінг Hon Chong (improv for actors and non-actors)
16:00 | Вистава "Love At Times" - ProEnglish Theatre (прем'єра!) (мюзикл та хореографія на блокпосту)
17:00-18:00 | Акторський тренінг Tanya Shelepko
18:00 | Вистава "The New World Order" - ProEnglish Theatre
Вистава "The Book of Sirens" - ProEnglish Theatre (історії з бомбосховища)

 

21.08 (НД)
13:00-14:00 | Танцювальний флешмоб "Допоможе ЗСУ"
14:00-15:00 | Акторський тренінг Aileen Gonsalves (UK)
15:00 | Вистава "Otvetka.UA" - Worldwide Ukrainian Play Readings (Australia/Germany)
16:00-17:00 | Акторський тренінг Max Burlaka (Geometry of Movement)
17:00 | Вистава "L_UKR_ECE" - Tanya Shelepko (Romania/Poland)
18:00 | Вистава "Bloom in Violence" - ProEnglish Theatre

 

Увага! Усі вистави та тренінги під час PRO.ACT Fest - англійською мовою. Мова спілкування під час фестивалю – англійська.

 

Частина коштів з фестивалю перераховується на підтримку Українського Легіону (ukraine-legion.org.ua) який зараз захищає Україну на передовій.

 

            





    https://www.instagram.com/pro.act_fest/                                         https://www.facebook.com/proactfest

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Кабукі - японський традиційний театр

В Японії лише за чотирма театрами - бугаку, бунраку, кабукі і ногаку - закріпився статус «традиційних». У країні досі існують виконавські мистецтва, безвісти зниклі на азіатському континенті. Виниклі в свій час під прямим впливом ритуальної та ігрової культур Китаю, Кореї, Індії, Тибету, Персії (а в ідейному плані - шаманізму, синтоїзму, буддизму, конфуціанства, даосизму, індуїзму), ці виконавські мистецтва збереглися в Японії і донині. Фото актора з вистави театру Один з найвідоміших традиційних японських театрів - це театр кабукі. Початок жанру кабукі поклала Ідзумо-но Окуні 1603 року, коли стала виконувати ритуальні танці у висохлому руслі річки, а також на багатолюдних вулицях Кіото. Пізніше Окуні стала додавати до своїх танців світські й романтичні сцени під акомпанемент різних музичних інструментів. З ростом популярності Окуні стала виступати на сцені й зібрала свою трупу, що складалась тільки з жінок . Театр став відомим і виступав навіть перед імператором. Пі

Цитати Леся Курбаса

Початком мистецтва світу є театр. Створити те, чого немає в дійсності, кинути людям фантазію, ідеальне, неіснуюче, але прекрасне — тільки в цьому може бути різниця актора від гарно вишколеної мавпи. А для цього треба розбудити фантазію, виростити їй крила і навчитись літати. Митець той, хто у відчуванні творчому сильніший від існуючих категорій. Театр має бути таким, яким суспільство має бути завтра. Ви плачете на сцені, а публіка спокійно поглядає, а треба, щоб ви були спокійні, а публіка плакала! Мистецтво, особливо театр, мусить повернутися до своєї первісної форми — форми релігійного акту. Воно… в суті своїй — акт релігійний. Воно — могутній засіб перетворення грубого в тонке, підйому у вищі сфери, перетворення матерії. Тоді дійсно театр — храм, і мусить бути чистим і тихим, хоч і всякі молитви будуть у ньому. Коли ми принижуємо наші вимоги до того, що ми можемо в наших обставинах, то це не дасть ніякого прогресу. Політика залежить від державних мужів майже стіл

Українська класика в театрі

Постановки української класики в сучасному українському театрі вже давно переросли образ Мельпомени у віночку та вишиванці. Українська література в сучасному театрі – це філософський дискурс в національну свідомість, котрий вибудовує парадигму погляду на сучасне українське мистецтво. І саме з такими виставами без кліше ми познайомимо вас у цій статті, і ви забудете, що таке «укрліт» шкільного формату. Національний театр ім. І. Франка Традиційно саме в Національному театрі Франка можна знайти вистави за українською класикою на будь-який смак. Серед них є й такі, що заслуговують особливої уваги і відкриють для вас «укрліт» наново. «Morituri te salutant» Фото: офіційна сторінка театру Вистава за творами майстра української психологічної новели Василя Стефаника (1871 – 1936 рр.). Його твори, в основному трагічного напрямку, змальовують буденність сільського життя, ті драми, які відбуваються день при дні, навіть без усвідомлення героями значення і суті їх. Інсценіз